Saturday, October 23, 2010

Gentile "Guardian Angel" acum si in Romania







Gentile "Guardian Angel", cele mai renumite produse ale designerilor olandezi Vlieger&Vandam, sunt acum si in Romania. Create initial ca o declaratie de independenta a femeii urbane, s-au transformat mai apoi din manifest strict artistic in accesoriu vestimentar statement.

Carolien Vlieger si Hein van Dam, un cuplu de arhitecti si designeri olandezi, au realizat in 2002 o colectie inedita de genti cu rol de "inger pazitor", denumita "Guardian Angel". Colectia a venit ca raspuns manifest la cresterea ratei criminalitatii. Fiecare piesa "Guardian Angel" are un "design statement" ce inglobeaza forme 3D de tipul pistoalelor si cutitelor intr-un concept creativ si puternic. Astfel, gentile lasa impresia prezentei unei arme in geanta de dama, cu scopul de a descuraja orice agresiune.

Proiectul, initiat ca o declaratie de independenta a femeii urbane - cu scop strict artistic, a cunoscut in scurt timp si succesul comercial. O serie de vedete au fost cucerite de piesele art fashion Vlieger & Vandam si si-au dorit sa le includa in gardelorba lor. Printre vedete se numara si Rihanna.

Primele produse din seria "Guardian Angel" au fost create din genti second hand si lana embosata cu siluete de pistoale si cutite de bucatarie, asemanatoare celor din thriller-ul "Psycho", regizat de cunoscutul Alfred Hitchcock. In 2005 au fost expuse la Muzeul de Arta Moderna din New York, in cadrul expozitiei "Safe, Design Takes On Risk" si au devenit in 2006 parte din colectia permanenta a MoMa.

Cei doi designeri au lansat astfel conceptul "Guardian Angel" si propun in fiecare sezon noi combinatii de culori si materiale, selectionate atent astfel incat sa asigure o buna rezistenta la uzura. Pentru sezonul toamna-iarna 2010-2011, Vlieger & Vandam au introdus trei noi modele de genti din piele, printre care o geanta-tolba unisex denumita "Guardian Angel Tote", o geanta plic "Guardian Angel Clutch" si modelul "Guardian Angel Soft".

Pe langa posetele cu pistoale si cutite, creatorii Carolien Vlieger si Hein van Dam au realizat si o serie de modele artistice, stropite cu vopsea. Sursa lor de inspiratie pentru aceste produse sunt picturile artistului Jackson Pollock, iar rezultatul este o colectie fresh cu atingeri nostalgice, ce include genti si portofele din piele stropita cu vopsea, butonii metalici in forma de mustata sau buze, precum si ilustratii embosate ce creeaza un contrast interesant prin culorile si formele clasice. Acestea vor fi prezente in curand si in parfumeria Createur 5 D' Emotions din Bucuresti. Gentile cu "pistol" sunt deja expuse aici, alaturi de alte modele realizate de cei doi designeri olandezi. Pretul unei genti din piele "Guardian Angel" porneste de la 200 de euro.WOW-_-

No comments:

Post a Comment